Ce este si cum functioneaza sistemul CISS ?

Sistemul CISS (sistem de alimentare continua cu cerneala) reprezinta o alternativa foarte buna pentru tiparirea alb-negru si color, deoarece aduce utilizatorului multiple avantaje:

 reduce costurile de imprimare cu pana la 95% datorita costului foarte mic al cernelurilor folosite, comparativ cu cartusele obisnuite si chiar cu refill-urile
– este practic deoarece reincarcarea rezervoarelor externe se face foarte simplu, evitandu-se problemele specifice refill-urilor clasice (scurgeri, defectiuni, nevoia de a apela la un centru specializat)
– fara compromisuri privind calitatea pentru ca imprimarea este similara cu cea obtinuta folosind cartusele obisnuite
ciss de la cissmarket           Cum functioneaza sistemul CISS ?
           Sistemul CISS (cunoscut si sub denumirea de CIS, continuous ink supply system) este folosit la imprimantele inkjet. El alimenteaza cu cerneala un tip special de cartus permanent, printr-un sistem de capilare (furtunase) conectate la rezervoare externe. Cartusele nu se usuca niciodata si nu trebuie inlocuite. In schimb, trebuie sa adaugati cerneala in rezervoarele exterioare, atunci cand acestea sunt aproape goale (cca. 10% din capacitate).
Rezervoarele exterioare de cerneala, care fac parte din sistemul CISS sunt amplasate langa imprimanta. Pot fi 4, 5, 6 sau 8 rezervoare separate, in functie de modelul de imprimanta. Fiecare este umplut cu cerneala de o anumita culoare. Cate un capilar (furtunas) transporta cerneala din aceste rezervoare catre cartusul de cerneala din interiorul imprimantei.
        Sistemele de alimentare continua cu cerneala (CISS) economisesc banii care altfel ar fi cheltuiti pe cartuse de cerneala scumpe si care deseori trebuie aruncate cat timp inca mai contin cerneala. La achizitie, CISS-ul se livreaza plin cu cerneala (cca. 100ml pentru fiecare culoare) iar ulterior cerneala se cumpara separat pentru fiecare culoare, in recipienti de 100ml. Astfel, cerneala cumparata este mult mai economica si puteti fi sigur ca o veti folosi pe toata.
        Un alt avantaj al sistemului CISS este ca tot timpul cartusul este plin iar culorile produse sunt constante indiferent cat de multe pagini tipariti intr-un singur job. Daca tipariti un numar mare de fotografii spre exemplu, puteti sta linisti ca nu veti ramane fara cerneala. Rezervoarele externe sunt transparente si puteti observa cu usurinta cand una dintre culori este aproape sa se termine si trebuie sa o reumpleti. Dar veti face acest lucru foarte rar, pentru ca rezervoarele contin echivalentul a 10-30 seturi de cartuse originale de cerneala.
         Anumite imprimante folosesc cartuse de cerneala care au un chip atasat, ce inregistreaza nivelul de cerneala folosita. Cand cartusul este golit intr-o anumita proportie, chip-ul va face imposibila re-utilizarea cartusului , chiar daca acesta va fi reumplut. Sistemele CISS folosite pentru astfel de imprimante sunt dotate cu chip-uri protejate la scriere care transmit imprimantei ca practic cartusul este 100% plin. Cartusele incluse in sistemul CISS sunt proiectate special pentru a functiona bine pe perioade indelungate.
         Rezervoarele externe ar trebui sa stea la aceeasi inaltime cu imprimanta. In cazul in care vor fi amplasate mai sus decat imprimanta exista riscul ca cerneala sa inunde cartusul, cauzand probleme la imprimare. Instalarea unui sistem CISS dureaza intre 5 si 20 de minute, depinzand de sistemul propriu zis si de modelul de imprimanta pe care se face instalarea. Pachetul se livreaza impreuna cu instructiunile de instalare si de operare in limba romana. Imprimanta nu va fi modificata permanent in urma instalarii CISS-ului si se poate reveni oricand la folosirea cartuselor originale standard.
      CISSmarket.ro importa si comercializeaza sisteme CISS pentru cele mai bine vandute modele de imprimante din Romania. Inainte de a comanda un sistem CISS, asigurati-va ca este compatibil cu modelul dvs. de imprimanta. Specialistii nostri va stau la dispozitie pentru a va indruma sa faceti o alegere corecta.
CISSmarket

12 comentarii

 1. Cioara Eugen decembrie 15, 2011 9:36 pm 

  Am o multifunctionala Canon Pixma MP 280 si acum am aflat despre sistemul CISS. Nu am vazut CISS pentru modelul pe care il am. Nu exista, sau nu exista inca, dar va fi? Sau exista dar nu il aveti dumneavoastra?
  Va multumesc pentru timpul acordat!

 2. Nicu ianuarie 27, 2012 5:27 pm 

  am un epson PX 830. CE SISTEM CISS IMI ESTE UTIL?

 3. florian.g ianuarie 29, 2012 7:42 pm 

  Buna ziua si scuze pentru raspunsul intarziat. Din pacate sistemele CISS nu functioneaza foarte bine pe echipamentele care folosesc 2 cartuse. Motivul este ca aceste echipamente au capul de printare inclus in cartusul de cerneala, iar acesta este de o calitate mai slaba, fiind proiectat sa fie schimbat odata cu cartusul. Am testat sistemele CISS pentru aceste echipamente dar rezultatele nu au fost satisfacatoare, motiv pentru care ne-am decis sa nu le vindem. In primul rand ne dorim clienti multumiti. Va putem recomanda in schimb sa cumparati un echipament (imprimanta / multifunctional) care sa fie perfect compatibil cu sistemul CISS, si puteti folosi site-ul nostru http://www.cissmarket.ro ca un ghid in acest sens. Intr-adevar va trebui sa investiti mai mult la inceput dar va asiguram ca veti recupera aceasta investitie in scurt timp, din economia pe care o veti face la consumabile. Nu ezitati sa ne contactati prin telefon / email in caz va putem fi de folos si cu alte informatii. Cu stima, Echipa CISSmarket

 4. Frunza Petru ianuarie 29, 2012 8:14 pm 

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca exista( aveti ) sisteme cis pentru imprimantele Hp Officejet K7100( deci cu 2 cartuse:unul negru si unul color).Bineneteles as dori sa stiu si pretul in cazul in care raspunsul este afirmativ.

  Va multumesc.

  Cu stima,
  Frunza Petru.

 5. Stefania ianuarie 30, 2012 1:02 pm 

  Buna ziua,

  Am auzit ca acest sistem este indicat doar pentru cei care printeaza mult si in mod constant. E adevarat ? Se intampla ceva daca nu printez nimic cateva saptamani de exemplu ? Se usuca cerneala pe furtunase ?

 6. cristache bogdan februarie 2, 2012 9:06 am 

  buna ziua..va rog sa imi spuneti ce produs este compatibil cu imprimanta HP photosmart B010…deasemenea va rog sa imi spuneti cum se conecteaza cartusele la imprimanta…va multumesc…astept raspunsul dvs..

 7. manu februarie 9, 2012 9:39 am 

  Sistemul CISS este indicat sa se monteze cand cartusul este plin (nou) sau cand este cartusul gol?
  Multumesc.

 8. florian.g februarie 14, 2012 5:08 pm 

  Buna ziua, sistemul CISS inlocuieste complet cartusele de cerneala, deci poate fi montat oricand, nu depinde de acestea. Dupa instalarea sistemului CISS nu veti mai folosi/cumpara cartuse de cerneala obisnuite. Cu stima,
  Echipa CISSmarket

 9. florian.g februarie 14, 2012 5:14 pm 

  Buna ziua, in cazul in care nu printati timp de cateva saptamani nu este nici o problema. Probleme pot aparea atunci cand nu printati pentru perioade mai lungi (mai multe luni) si se rezolva de obicei cu 1-2 curatari ale capului de printare (optiunea printhead cleaning din driverul imprimantei). Nu ezitati sa ne sunati daca doriti mai multe informatii. Cu stima, Echipa CISSmarket

 10. florian.g februarie 14, 2012 5:16 pm 

  Buna ziua, regretam dar nu avem. Am testat sistemele CISS pentru imprimantele cu 2 cartuse si nu am fost multumiti de rezultate, motiv pentru care preferam sa nu vindem asa ceva. Va sfatuim din toata inima sa cumparati mai degraba o imprimanta serioasa care este compatibila cu un sistem CISSmarket. Cu stima, Echipa CISSmarket