Cum printezi poze ? Ghid rapid

Pentru a tipări poze de calitate cu imprimanta de acasă sunt necesare câteva setări și materiale pe care vom încerca să le prezentăm aici pe scurt.

În general mai toate imprimantele cu jet de cerneală sunt capabile să tipărească poze. Bineînțeles, există și imprimante foto, special proiectate pentru așa ceva și care sunt optimizate pentru fotografii, atât din punctul de vedere al calității imiginilor tipărite cât și al vitezei de printare. Imprimantele pentru acasa vor produce și ele fotografii frumoase dar va trebui să faceți un compromis serios în privința vitezei (sunt semnificativ mai lente la tipărirea pozelor), în timp ce imprimantele office nu vor reuși să-i mulțumească pe utilizatorii mai pretențioși în privința calității imaginilor tipărite. Acestea din urmă sunt imprimante optimizate pentru viteză și destinate tipăririi textului și graficii, nu a pozelor.

cum-printezi-poze

Pentru a tipări fotografii, ai nevoie de hârtie foto. Hârtia foto a încetat de mult să mai fie un lux și credem că astăzi, fiecare dintre noi ar trebui s-o aibă disponibilă acasă. Spre exemplu la CISSmarket.ro, prețurile încep la 3,9 lei pentru un top de 20 coli de hartie foto 10x15cm lucioasă și ajung la 9,9 lei pentru un top de 20 coli de hartie foto A4 lucioasă.

Cum setezi imprimanta pt. a tipări poze?

Pentru a obține rezultate bune, este important să setezi corect imprimanta atunci când vrei să tipărești poze. După ce alegi fotografia și apeși butonul „Print”, Aceasta se face apăsând butonul „Proprietăți imprimantă (Printer Properties – poate diferi în funcție de sistemul de operare)” de unde trebuie să setați următoarele caracteristici (valorile depind de modelul imprimantei dvs.):

1 – tipul hârtiei (media type / paper type): hartie foto (Photo Paper) / hartie foto lucioasa (Glossy Photo Paper) / hartie mată (Matte Photo Paper) etc. Este foarte important să selectați exact tipul de hârtie cel mai apropiat de cel pe care tipăriți, altfel riscați să obțineți rezultate necoresăunzătoare. Așa cum am am mai amintit, fotografiile printate pe hartie normala (plain paper) nu au o calitate mulțumitoare din punctul nostru de vedere.

2 – calitatea printării (print quality): Foto (Photo) / Înaltă (High) / Cea mai bună (Best); Atenție, este posibil ca imprimanta dvs. să nu permită tipărirea foto sau best decât pe hârtie foto corespunzătoare iar aceaste setări să nu fie disponibile în meniu dacă selectați hârtie normală (plain paper) ca mediu de tipărire.

CISSmarket

Comments are closed.